Çoban Payi Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çoban Payi TarifiÇOBAN PAYI Malzeme: 500 gr kıyma, 2 adet soğan, yarım çay bardağı sıvıyağ, 3 adet sivri biber, 2 adet domates, yarım demet maydanoz, 1 adet yufka, yarım kg patates, 1 çay bardağı süt, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 yumurta sarısı, tuz, karabiber, 100 gr kaşar peyniri, Tarif: Bir tavaya sıvıyağı koyup, içinde ince doğranmış soğanı rengi hafif pembeleşinceye kadar kavurun Kıyma ve doğranmış biberi ekleyip kavurmaya devam edin Kabuğu soyulup, küp şeklinde doğranmış domatesi de ilave edin Ara sıra karıştırarak kısık ateşte 15 dakika pişirin Tencereyi ocaktan alıp kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin Patatesleri bir tencerede haşladıktan sonra kabuklarını soyun Ezerek püre haline getirin Patates püresini bir tencereye koyun, yağ, süt, karabiber ve tuz ilave edin Çok kısık ateşte karıştırarak malzemeyi birbirine iyice yedirin Ateşten alıp ılınmaya bırakın Ilıdıktan sonra yumurta sarılarını ekleyip karıştırın Isıya dayanıklı, yayvan bir kabı yağlayın Yufkayı cam kabın içine kenarlarını da kapatacak şekilde döşeyin Üzerine kıymalı harcı yayıp düzeltin Hazırladığınız püreyi kıymanın üzerine düzgün bir şekilde yayın Üzerine bir çatalla uzunlamasına çizgiler atın 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkarmadan önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin, tekrar fırına koyun ve peynir eriyene kadar fırında tutun Çoban payını dilimledikten sonra sıcak olarak servis yapın |
Çoban Payi Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çoban Payi Tarifi700 gr kıyma 700 gr patates püresi 75 gr sana yağı 3 yemek kaşığı yumurta sarısı 200 ml et suyu 1 adet taze soğan(ince kesilmiş) Ön hazırlık olarak et suyunu küçük bir kapta bir taşım kaynatıp, kabı ateşten alın 45 g (3 çorba kaşığı) Sanayı bir tencerede orta ateşte eritin Yağ kızınca soğanı ilave edip, fazla renk almadan sote edin Kıymayı katıp, sık sık karıştırarak, birkaç dakika kavurun Sıcak olarak et suyunu ilave edin Bir taşım kaynatın Tenceredeki malzemeyi ağır ateşte 10 dakika pişirin Derince bir fırın kabına pişmiş soğanlı kıymayı yayın Yumurta sarılarını püreye katıp, karıştırın Bu püreyi bir sıkma torbasına doldurup, kıymanın üzerine, kıymalı harcı tamamen örtecek biçimde sıkın Üzerine fırçayla kalan 2 çorba kaşığı eritilmiş Sanayı sürün Fırın kabını önceden 200˚Cye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, pürenin üzeri iyice kızarıncaya ve yer yer kahverengi lekelerle bezenmiş altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin Kabı fırından alın Çoban Payını üçgen parçalar halinde kesip, sıcak olarak servis yapın |
|