![]() |
Çoban Payi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çoban Payi TarifiÇOBAN PAYI Malzeme: 500 gr ![]() 2 adet soğan, yarım çay bardağı sıvıyağ, 3 adet sivri biber, 2 adet domates, yarım demet maydanoz, 1 adet yufka, yarım kg patates, 1 çay bardağı süt, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 yumurta sarısı, tuz, karabiber, 100 gr ![]() Tarif: Bir tavaya sıvıyağı koyup, içinde ince doğranmış soğanı rengi hafif pembeleşinceye kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patatesleri bir tencerede haşladıktan sonra kabuklarını soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Isıya dayanıklı, yayvan bir kabı yağlayın ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız püreyi kıymanın üzerine düzgün bir şekilde yayın ![]() ![]() ![]() Fırından çıkarmadan önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin, tekrar fırına koyun ve peynir eriyene kadar fırında tutun ![]() Çoban payını dilimledikten sonra sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çoban Payi Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çoban Payi Tarifi700 gr kıyma 700 gr patates püresi 75 gr sana yağı 3 yemek kaşığı yumurta sarısı 200 ml et suyu 1 adet taze soğan(ince kesilmiş) Ön hazırlık olarak et suyunu küçük bir kapta bir taşım kaynatıp, kabı ateşten alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|