Acılı Kebap Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı Kebap TarifiAcılı Kebap 750 gram kuzu budu 4 adet soğan 4 adet domates 4 adet sivri biber Pul biber Az salça 1 bardak yoğurt 1 limon Tuz Yarım bardak ayçiçek yağı Kuzu budunu birkaç yerinden çatalla delip tepsiye koyun Diğer tarafta domatesleri elinizle ezin Soğanları ve biberleri doğrayıp yoğurda katın Sıvı yağını da ilave edin Pul biberi ve salçayı kattıktan sonra limonu sıkın Tuzunu kattıktan sonra hepsini karıştırıp tepsideki ete dökün Tepsinin yanmaması için altına su koyun Üstünü alüminyum kâğıtla kapatın ve fırına verin 1 5 saat pişirin Yanında pilav ve cacıkla servis yapın
|
|
|
|