![]() |
Etli Pırasa Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Pırasa TarifiEtli Pırasa Tarifi 5-6 kişilik 1 kg pırasa 1 adet orta boy havuç 1 adet orta boy soğan 250 gram kuşbaşı et 3/4 çay bardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı salça Tuz Karabiber Pırasaları temizleyip verev şeklinde doğrayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Etli Pırasa Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Pırasa TarifiEtli Pırasa Tarifi 125 gr (8 çorba kaşığı) margarin 1+1/2 kg pırasa (başları ve yeşil yaprakları kesilip, soyulmuş ve 4 cm uzunluğunda parçalara kesilmiş) 250 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış) 2 iri soğan (ince doğranmış) 1 tatlı kaşığı tuz 3 su bardağı su ya da et suyu Pırasaları bol suda iyice yıkayıp, kevgirde sularını süzdürünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tuzu ve suyu ekleyip 30 dakika pişiriniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|