Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beşamel, fırında, soslu, tarifi, tavuk

Beşamel Soslu Fırında Tavuk Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Soslu Fırında Tavuk Tarifi



Beşamel Soslu Fırında Tavuk Tarifi

Malzemeler
1 PAKET Knorr Beşamel Sos
2 ADET KEMİKSİZ TAVUK GÖĞSÜ
1 ADET GARNİTÜR KONSERVESİ
750 ML SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 TATLI KAŞIĞI kırmızı pul biber
1 TATLI KAŞIĞI kuru fesleğen
1 TATLI KAŞIĞI kuru fesleğen
1 TATLI KAŞIĞI KEKİK
1 TUTAM TUZKARABİBER
100 GR taze kaşar

Hazırlanışı
ÖNCELİKLE TENCEREYE SIVI YAĞIMIZI DÖKÜP İYİCE KIZDIRIYORUZ ÜZERİNE KUŞBAŞI OLARAK DOĞRADIĞIMIZ TAVUKLARI İLAVE EDİP FESLEĞENLE BİRLİKTE İYİCE KAVURUYORUZ GARNİTÜR KONSERVESİNİN SUYUNU SÜZÜP KAVURDUĞUMUZ TAVUKLARIN İÇİNE İLAVE EDİYORUZ BAHARATLARIMIZI DA İLAVE EDİP 5 DK KAVURUP ATEŞTEN ALIYORUZ ISIYA DAYANIKLI BİR KABA ALIP BEŞAMEL SOSUMUZU HAZIRLIYORUZ 750 ML SOGUK SÜTÜN İÇİNE KNORR BESAMEL SOSUNU BOŞALTIP KAYNAYANA KADAR SÜREKLİ KARIŞTIRIYORUZ KOYULAŞINCA OCAKTAN ALIP TAVUK KARIŞIMIN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ SON OLARAK DA KAŞARIMIZI RENDELEYİP FIRINA VERİYORUZ 25 DK 200 DERECE FIRINDA ARADA KONTROL EDEREK PİŞİRİYORUZ KAŞARLAR ERİYİP KIZARMAYA BAŞLAYINCA FIRINDAN ALIP SERVİS YAPIYORUZ

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.