![]() |
Portakal Limon Soslu Kalkan Haşlama Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Limon Soslu Kalkan Haşlama TarifiPortakal Limon Soslu Kalkan Haşlama 500 g kalkan filetosu 1 1/2 su bardağı balık suyu 1/2 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış) 1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 2 arpacık soğanı (ince doğranmış) 1 tatlı kaşığı kekik bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 1/2 marul (yaprakları ayıklanıp, yıkanmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz Haşlama suyunu hazırlamak için balık suyu, portakal suyu, limon suyu, arpacik soğanlarının yarısı, kekiğin yarısı ve karabiberin yarısını bir tavaya koyup, karıştırdıktan sonra, tavayı orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın ![]() ![]() Filetoları soğuk su altında çalkalayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra, filetoyu verevine ikiye keserek, 1 kalın, 1 de ince parça haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşi biraz açıp, tavadaki haşlama suyunu buharlaşarak 1/2 su bardağı kalıncaya kadar kaynatın ![]() ![]() Yağın yarısını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük tencereye süzdüğünüz sosu orta ateşe oturtup, kalan tuzu ve kalan tereyağını ekleyerek, karıştırın ![]() ![]() Not: Bu tarifte istenirse, kalkan yerine pisibalığı ya da dilbalığı kullanılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|