Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
izgara, sardalya, soslu, suteresi, tarifi

Suteresi Soslu İzgara Sardalya Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Suteresi Soslu İzgara Sardalya Tarifi



Suteresi Soslu Izgara Sardalya

8 sardalya (her biri yaklaşık 125 g ya da 1 kg küçük sardalya)
1/2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
24 tane karabiber (kırılmış)
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
1 demet suteresi (süsleme için)
limon dilimleri (isteğe bağlı)
Suteresi sosu:
30 cl (2 su bardağı balık suyu
125 g suteresi (ayıklanıp, yıkanmış)
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
15 g (2 çorba kaşığı) un
1 çorba kaşığı krema

Balıkların yüzgeçlerini, pullarını ve iç organlarını çıkarın ama başlarına dokunmayın Sonra soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla iyice kurulayın
Kırmızıbiber, tane karabiberler, zeytinyağı, tuz ve limon kabuğu rendesini bir servis tabağında karıştırıp, sardalyaların her iki yanlarını çevirerek, bu karışıma iyice buladıktan sonra, tabağın üstünü örtün ve oda sıcaklığında 1 saat bekletin
Bu arada, sosu hazırlamak için, balık suyunu küçük bir tavaya koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu kaynatın Kaynayınca suterelerini ekleyip, ateşi kısarak, yaklaşık 10 dakika pişirin Tencereyi ateşten alıp, karışımı blendır kabına aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) karıştırın Sonra bir kâseye aktarıp, bir kenara bırakın
Tereyağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı eritin Eriyince, sürekli karıştırarak unu ve suteresi püresini ekleyin ve bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, sosu 10-15 dakika pişirin
Bu arada, sardalyaları tabaktan alıp, tahta ya da metal şişlere geçirin Şişleri fırın ızgarasının altına verip, 2-3 dakika ızgara edin Sonra şişleri çevirip, öbür yüzlerini de 2-3 dakika ızgara edin
Tavayı ateşten alıp, kremayı ekleyerek karıştırdıktan sonra, sosu 8 servis tabağına bölüştürün Şişleri fırından alıp, her tabaktaki sosun üstüne 2'şer şiş yerleştirerek, limon dilimleriyle süsleyin (isteğe bağlı) ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.