![]() |
Lüfer İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lüfer İzgara TarifiLüfer Izgara MALZEMELER Çorba kasigi ayçiçek yag izgara telini yaglamak için 4 Adet orta boy lüfer temizlenip, yikandiktan sonra kurulanmis 30 gr un 4 çorba kasigi Yarim çay kasigi tuz Beyazbiber 2 Adet limonun suyu YAPILIŞI Önce izgarayi yakin ![]() ![]() Baliklarin iyi pismesi isteniyorsa, baliklarin her iki taraflarina da biçakla birer çentik atin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LÜFER IZGARASI Malzeme : 8 adet balık 2 adet soğan 1 iri limon 1 fincan zeytinyağı 1 demet maydanoz 2 adet yumurta «yalnız sarısı» 4 parça sakız Yapılışı: Balıklar temizlenip soğan suyu «Rendenin ince tarafından soğanların geçirilmesi ile elde edilir» tuz ve bir iki çay kaşığı karabiberde bir iki saat bekletilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer arzu edilirse balıklar ızgaradan alındıktan sonra maydanoz-soğan karışımı ağızlarına doldurulur ![]() ![]() ![]() LÜFER IZGARA 3 Lüfer Yeteri kadar tuz 1 Su bardağı zeytinyağı Yarım demet maydanoz 2 Soğan 2 Limonun suyu Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra, iki tarafın da bıçağın ucuyla 3'er çizgi çizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LÜFER IZGARASI Malzeme : 1 kg Lüfer balığı, 1 fincan zeytinyağı, tuz, limon, maydanoz ![]() Yapılışı: 1- Balıkları ayıklayıp yıkayınız ![]() 2- Yemeğe 20 dakika kala tuzlayıp, biberleyip yağlayınız ![]() 3- Izgaraya diziniz ![]() 4- Kömür ateşi veya fırında veya elektrik ızgarasında 10-12 dakika her iki yüzünü pişiriniz ![]() 5- Kalan zeytinyağın içerisine bir limon suyu koyup beyaz-laşıncaya kadar karıştırınız ![]() 6- Bu karışıma tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ilave ediniz ![]() 7- Balıkları servis tabağına yerleştiriniz ![]() 8- Üzerlerine bu sosu dökünüz ![]() 9- Soğan pizayı ile sofraya alınız ![]() Izgara Lüfer 6 adet lüfer 2 adet limon Yarım bardak ayçiçek yağı Tuz Maydanoz Balıkları ayıklayıp ortalarından çizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lüfer Izgara 6 adet lüfer Az ayçiçek yağı Tuz Limon Kırmızı soğan Balıkları ayıklayıp ortalarını çizin ![]() ![]() ![]() ![]() Izgara Lüfer Malzemeler: 1 Lüfer ![]() 1 soğan 1 küçük turp 1 6-7 dal roka 2 dilim limon Tuz, karabiber Hazırlanışı: Lüfer yıkanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Püf Noktası: Lüfer, Uskumru gibi balıkların en etli kısımlarını çapraz çizin, daha iyi pişecektir ![]() LÜFER IZGARA MALZEMESİ: 1 kg lüfer 3 soğan 1 çay kaşığı tuz sıvıyağ ![]() Temizlenip yıkanmış balıkların üzerini çizin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Lüfer İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lüfer İzgara TarifiLüfer Izgara Tarifi 1 kişilik Gerekli malzeme: 1 lüfer 1 soğan 1 haşlanmış havuç 1 küçük turp 6-7 dal roka 2 dilim limon Tuz Karabiber 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Lüfer İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lüfer İzgara TarifiLüfer Izgara Tarifi Bu balık da, mevsiminde çok aranılan ve hayli şöhreti bulunan yağlı ve lezzetlidir ![]() İyi temizlenip, ızgarada iki tarafı istenilen şekilde kızardıktan sonra, tabağa alınır ![]() Doğranmış tatlı soğanla, bol maydanozu da üzerine koyarak, halis zeytinyağını da gezdiriniz ![]() Bolca limon dahi sıkarak, sıcak sıcak servis yapınız ![]() Not: Bazıları, limonla beraber, hardal dahi kullanırlar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|