Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapama, sığır, tarifi

Sığır Kapama Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sığır Kapama Tarifi



Sığır Kapama Tarifi

4 parça (1/2 kg) kol kürek tarafından sığır eti
2 parça ilikli sığır kemiği
5 adet havuç
Yeterince tuz, karabiber, defne yaprağı ve kekik
3 orta boy soğan

YAPILIŞI:
Kasabınızdan, sinir ve yağlarını iyice temizleterek, kol kürek tarafından etinizi satın alınız Dört parçaya böldürünüz Havuçları kazıyıp, yıkayıp halka halka kesiniz Soğanları temizleyip ikiye bölünüz Büyükse dörde bölün Fırına girecek bir tencereye, yıkadığınız kemikleri ve soğanları koyup orta hararette 10 dakika ısıtınız Tencereyi fırından çıkarıp kızgın ateşte kemik ve soğanları bir süre döndürünüz Kemikler ve soğanlar sararınca ateşten çekiniz Etleri bir tencerede hafif kavurunuz Her tarafı eşit kavrulan etinizi kemiklerin bulunduğu tencereye koyunuz Üzerine, havuçları, kekiği, defne yapraklarını, tuzunu biberini ekleyiniz 2 bardak su ilave ederek, tencerenin kapağını kapatıp, sıcak fırına sürünüz 2 saat kadar pişiriniz Servis yaparken üzerini ince kıyılmış maydanozlar ile süsleyiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.