![]() |
Piliç Kızartma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliç Kızartma TarifiPiliç Kızartma Tarifi 800 gr'lık 1 piliç (yıkanıp temizlenmiş ve ütülenip 4'e bölünmüş) 1 çorba kaşığı un 200 gr (14 çorba kaşığı) tereyağı 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 2 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış) 2 çorba kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Piliç parçalarını hafifçe unlayıp bir kenara bırakınız ![]() ![]() ![]() ![]() Orta boy bir tencerede, kalan 100 gr (7 çorba kaşığı) yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, piliçleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|