Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
izgara, tarifi, uskumru

Uskumru İzgara Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uskumru İzgara Tarifi



Uskumru Izgara Tarifi

12 adet uskumru
1/2 demet maydanoz
2 kaşık zeytinyağı
2 adet limon
tuz

İyice temizlendikten sonra tuzlanan balık, zeytinyağına sokulup çıkarılarak doğrudan doğruya ızgaraya konur Yeteri kadar kızartılır Servis tabağına alındıktan sonra üzerine limon gezdirilir
Garnitür olarak patates ya da soğanpiyazı yanında alınır Hazırlık, yemekten en çok yarım saat önce yapılır ve pişer pişmez, taze olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Uskumru İzgara Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uskumru İzgara Tarifi



Uskumru Izgara Tarifi

Malzeme :
8 adet balık
2 adet soğan
1 iri limon
1 fincan zeytinyağı
1 demet maydanoz
2 adet yumurta «yalnız sarısı»
4 parça sakız

Yapılışı:
Balıklar temizlenip soğan suyu «Rendenin ince tarafından soğanların geçirilmesi ile elde edilir» tuz ve bir iki çay kaşığı karabiberde bir iki saat bekletilir Zeytinyağı ile limon suyu çalkalanarak iyice karıştırılır Balıklar soğan suyundan alınıp silkelenerek yan taraflarına keskin bir bıçakla üçer çizgi çekilir ve zeytinyağı ile silinmiş ızgarayla tercihan kömür ateşi üzerine dört parmak mesafede konur Izgarada balıklar pişerken çevrilir ve bu sırada da hazırlanmış olan limonlu yağ ile devamlı olarak yağlanır Böylece nar gibi ızgara edilen balıklar bir genişçe tabağa alınıp üzerlerine gayet ince kıyılmış maydanoz ve rendelenip oğularak suyu çıkarılmış soğan karışımı ilâve edilerek servis yapılır
Eğer arzu edilirse balıklar ızgaradan alındıktan sonra maydanoz - soğan karışımı ağızlarına doldurulur Beri yanda yumurtaların sarısı ile bir kaşık zeytinyağı, limon suyu ve sakız birbirleri ile bağdaşmcaya ve yumurta kokusu çıkıncaya kadar dövülür Balıklar sıcak sıcak tabağa dizildikten sonra bu karışım üzerlerine gezdirilerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Uskumru İzgara Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uskumru İzgara Tarifi



Uskumru Izgara Tarifi

Tazesinden, istediğiniz kadar satın alacağımz uskumru balıklarının, karınlarını yarıp içindekiler çıkarmalı Temiz yıkmalı ve bıçağın ucuyla karınlarının iki tarafına, ikişer çizgi yarık yaparak tuzlayıp bırakmalıdır
Biraz sonra, hazırlanacak ızgaraya balıkları pek az surette zeytinyağına buladıktan sonra dizmelidir Tercihan mangalda, orta ateşte, balıkların iki tarafını itinalı olarak kızartmalıdır
Kayık tabağına alman balıkların üzerlerine, bol soğan ve maydanozdan ibaret piyazla garni yapmahdır Ve limonla zeytinyağını kaşıkla iyice çalkalıyarak sıcak balıklara gezdirmeli ve hemen yemelidir

Not: Uskumruların yağlı mevsiminde lezzetine doyulmaz Eti ağırdır 14 - 15 dakikada pişer

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.