![]() |
Uskumru İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uskumru İzgara TarifiUskumru Izgara Tarifi 12 adet uskumru 1/2 demet maydanoz 2 kaşık zeytinyağı 2 adet limon tuz İyice temizlendikten sonra tuzlanan balık, zeytinyağına sokulup çıkarılarak doğrudan doğruya ızgaraya konur ![]() ![]() ![]() Garnitür olarak patates ya da soğan ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Uskumru İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uskumru İzgara TarifiUskumru Izgara Tarifi Malzeme : 8 adet balık 2 adet soğan 1 iri limon 1 fincan zeytinyağı 1 demet maydanoz 2 adet yumurta «yalnız sarısı» 4 parça sakız Yapılışı: Balıklar temizlenip soğan suyu «Rendenin ince tarafından soğanların geçirilmesi ile elde edilir» tuz ve bir iki çay kaşığı karabiberde bir iki saat bekletilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer arzu edilirse balıklar ızgaradan alındıktan sonra maydanoz - soğan karışımı ağızlarına doldurulur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Uskumru İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uskumru İzgara TarifiUskumru Izgara Tarifi Tazesinden, istediğiniz kadar satın alacağımz uskumru balıklarının, karınlarını yarıp içindekiler çıkarmalı ![]() ![]() Biraz sonra, hazırlanacak ızgaraya balıkları pek az surette zeytinyağına buladıktan sonra dizmelidir ![]() ![]() Kayık tabağına alman balıkların üzerlerine, bol soğan ve maydanozdan ibaret piyazla garni yapmahdır ![]() ![]() Not: Uskumruların yağlı mevsiminde lezzetine doyulmaz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|