Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuç, manisa, sirkeli, tarifi

Sirkeli Havuç (Manisa) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sirkeli Havuç (Manisa) Tarifi



SİRKELİ HAVUÇ (MANİSA)

MALZEMESİ:
200 gr kıyma,
5 soğan,
3 havuç,
1/2 su bardağı pirinç,
2 çorba kaşığı salça,
katıyağ,
2,5 su bardağı su,
3 çorba kaşığı sirke,
karabiber,
tuz

Kızgın yağda etin rengini döndürüp, küçük doğranmış havuçlarla salçayı ekleyin 2-3 dakika kavurduktan sonra piyazlık doğranmış soğanları da katıp suyunu çektirin Üzerine yıkanmış pirinci, suyu, yeterince karabiber ve tuzunu ekleyip, kısık ateşte pişirin Pişince sirkeyi katın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.