Bademli Üzümlü Sazanbalığı Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Üzümlü Sazanbalığı TarifiBademli Üzümlü Sazanbalığı 1 sazan balığı (yaklaşık 1,5 kg temizlenip 4 cm kalınlığında dilimlenmiş) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1/2 çorba kaşığı zeytinyağı 60 g (3/4 su bardağı) badem (kahverengi zarları alınmış) 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 60 g (3/4 su bardağı) kuru üzüm 1/4 tatlı kaşığı kimyon 1/4 tatlı kaşığı yenibahar 1/4 tatlı kaşığı hintcevizi rendesi 1/4 tatlı kaşığı tarçın Süsleme için: portakal dilimleri maydanoz Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın Bir fırın tepsisine alüminyum folyo döşeyip, üstüne sazan dilimlerini yan yana dizerek, karabiber ve tuzu serpin Kaim dipli bir tavaya zeytinyağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca bademleri koyup, altın sarısı bir renk alıncaya kadar karıştırarak kızartın Sonra tereyağını koyup, kuru üzümler, kimyon, yenibahar, hintcevizi rendesi ve tarçını ekleyerek karıştırın ve 1 dakika ısıtıp, tavayı ateşten alarak, içindeki karışımı tepsideki balık dilimlerinin üstüne boşaltın Tepsiyi alüminyum folyoyla örtüp, fırına vererek, balıklar saydamlıklarını yitirinceye kadar (25 - 30 dakika) pişirin Tepsiyi fırından alıp, bademli üzümlü sazanbalığını ısıtılmış bir servis tabağına aktarın Portakal dilimleri ve maydanozla süsleyip, bekletmeden servis yapın |
|