Oruk Tarifi ( Kilis ) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Oruk Tarifi ( Kilis )Oruk Tarifi ( Kilis ) Malzemesi: 3 su bardağı çiğ köftelik bulgur 1 kg orta yağlı makinede iki kez çekilmiş veya dövülmüş et 2 çorba kaşığı nane 1 baş soğan 1 baş sarımsak yeterince kırmızı biber, karabiber ve tuz Yapılışı: Bulgur tepsiye konur Su ile hemen ıslatılır Kaşıkla karıştırılır Soğan ve sarımsak çok küçük olarak üzerine doğranır Nane, kırmızı biber, karabiber ve tuz ilave edilerek yoğrulur 20-25 dakika sonra et karıştırılır Yumuşayıncaya kadar yoğurma işlemine devam edilir Köfte tepsinin bir yanında toplanır Sıkımlanır ve sıkımlar şişlerde "Adana Şiş Kebap / Adana Kebap" şekline getirildikten sonra hafif meşe kömürü ateşinde pişirilir İstenirse sıkımlar ızgara köfte şekline de dönüştürülebilir |
|