![]() |
Taze Fasulyeli Piliç Güveci Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Fasulyeli Piliç Güveci TarifiTaze Fasulyeli Piliç Güveci Tarifi 800 gr'lık 1 piliç (yıkanıp temizlenmiş ve ütülenip 4'e bölünmüş) 1 çorba kaşığı un 225 gr (15 çorba kaşığı) + 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1 küçük soğan (ince doğranmış) 2 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış) 1 orta boy domates (4'e bölünmüş) 800 gr taze fasulye (kılçıkları ayıklanıp, tuzlu suda haşlanmış) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 4 su bardağı et suyu Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız ![]() Piliç parçalarını hafifçe unlayıp, bir kenara bırakınız ![]() ![]() ![]() ![]() Orta boy bir tencerede, orta ateşte 100 gr (6,5 çorba kaşığı) tereyağı eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Bir başka büyükçe tencerede, orta ateşte 25 gr (1+3/4 çorba kaşığı) tereyağı eritiniz ![]() ![]() ![]() Birer kişilik 4 güveci kalan 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı ile yağlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Piliçleri güveçlerde servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|