![]() |
İspanaklı Pırasalı Yılanbalığı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Pırasalı Yılanbalığı TarifiIspanaklı Pırasalı Yılanbalığı 1 kg yılanbalığı (derisi ayıklanıp, temizlendikten sonra, yaklaşık 5 cm boyunda parçalara kesilmiş) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 500 g pırasa (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, doğranmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı kekik 2 çorba kaşığı taze nane (kıyılmış) 3 su bardağı balık suyu 1 kg ıspanak (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, iri doğranmış) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Ayçiçek yağını kalın dipli birtavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Kalan 2 bardak balık suyunu ekleyip, ateşi açarak, bir taşım kaynatın ![]() ![]() Bu arada doğranmış ıspanakların sularını süzdürmeden bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak kapağını kapatın ve ıspanakları kendi buharlarında diriliklerini yitirinceye kadar (yaklaşık 3 dakika) haşlayın ![]() ![]() ![]() Tavayı yeniden ateşe oturtup, kalan naneleri ve maydanozları pişme suyuna ekleyerek, pişme suyu 50 cl (2 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|