![]() |
Kuru Fasulyeli Piliç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru Fasulyeli Piliç TarifiKuru Fasulyeli Piliç 1 piliç (yaklaşık 1 750 g; deri ve kanatlarının uç bölümleri ayıklanıp, iri parçalar halinde kesilmiş) 500 g kuru fasulye (1 gece suda bekletilip, süzdürülmüş) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 3/4 tatlı kaşığı kekik 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 2 pırasa (ayıklanıp, boylamasına 2'ye kesildikten sonra, 1 cm boyunda doğranmış) 750 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, her biri 2 'ye kesilmiş) 1/2 su bardağı domates suyu 1/3 tatlı kaşığı biberiye 6 diş sarımsak (ince kıyılmış) 3 defne yaprağı 60 cl (2 1/2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu 1 su bardağı ufalanmış ekmekiçi 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 2 tatlı kaşığı maydanoz (kıyılmış) Kuru fasulyeleri büyük bir tencereye koyup, üstlerini 5 cm örtecek kadar su ekleyerek, tencereyi harlı ateşe oturtun ve bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tencereye ayçiçek yağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan sarımsakları büyük bir fırın kabına döşeyip, üstlerine haşlanmış kuru fasulyelerin yarısını tabaka halinde yayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kabı fırına verip, yemeği 45 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Not: Bu tarif önceden hazırlanıp, buzdolabında bir gece bekletilebilir (hattâ daha lezzetli olur) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuru Fasulyeli Piliç Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru Fasulyeli Piliç TarifiKuru Fasulyeli Piliç Tarifi 400-600 gr'lık 1 piliç (yıkanıp temizlenmiş ve ütülenip 4'e bölünmüş) 400 gr (2 su bardağı) kuru fasulye (1 gece soğuk suda bekletilmiş) 100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı 3 büyük domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış) 3 çorba kaşığı domates salçası 1 kırmızı sivribiber 4 su bardağı tavuk suyu 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Büyükçe bir tencereye 5-6 su bardağı su koyup kaynatmız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Süzülmüş fasulyeleri tencereye koyup, orta ateşte 20-25 dakika, fasulyeler yumuşayana kadar, gerekirse biraz daha sıcak tavuk suyu ekleyerek pişiriniz ![]() Kuru fasulyeli pilici ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz ![]() Not: Domates salçası ile birlikte 1-2 çorba kaşığı ketçap da eklerseniz, yemek daha lezzetli olur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|