![]() |
Piliç İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliç İzgara TarifiPiliç Izgara Tarifi 3 tane piliç 1 kahve fincanı zeytinyağı tuz Tüyleri yolunmuş içleri temizlenmiş, tütsülenmiş üç piliç sırtlarından ikiye kesilir, göğüs ve bel kemikleri çıkarılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Piliç İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliç İzgara TarifiPiliç Izgara Tarifi 1 piliç 3 kahve fincanı zeytinyağı Tuz Biber Piliç ızgarası gerek Türk gerekse Dünya mutfağının en lezzetli, en ağız tadıyla yenilen yemeklerinden biridir ![]() ![]() ![]() Güzel, lezzetli yumuşak bir ızgara yapmak için şu hususlara dikkat edilmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kızartmaya başlamadan önce parçaların bazı kemiklerini keskin bir bıçakla ayırabilirseniz piliç daha da güzel olur ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Piliç İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliç İzgara TarifiPiliç Izgara (Marinatlı) Tarifi 800 gr'lık bir piliç (temizlenip, ütülenmiş ve 4 parçaya ayrılmış) 400 gr 2 su bardağı yoğurt (kaymağı alınıp, çırpılmış) 1 çorba kaşığı taze nane (ince kıyümış) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızıbiber 2 diş sarımsak (dövülmüş) Yoğurt, taze nane, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve sarımsağı yayvan bir kapta karıştırıp, piliç parçalarını ekleyiniz ![]() ![]() önce, ızgaranızı iyice kızdırınız ![]() ![]() Piliç parçalarını ısıtılmış bir servis tabağına alıp, servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|