![]() |
Beşamel Soslu Kalkan Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beşamel Soslu Kalkan TarifiBeşamel Soslu Kalkan Tarifi 6 kalkan balığı dilimi 1 litre (5 su bardağı) deniz ürünleri için haşlama suyu 1+1/4 su bardağı beşamel sos 1 tatlı kaşığı mısır nişastası 500 gr pancar 1/2 su bardağı pancar suyu 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Önce fırınınızı hafifçe (130"C) ısıtınız ![]() Kalkan dilimlerini derin bir tencereye yerleştirip üstüne haşlama suyunu dökünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Orta boy bir tencerede beşamel sosu orta ateşte, arasıra karıştırarak ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pancarları zar biçiminde kesip tuz, biber ve zeytinyağıyla birlikte büyük bir tencereye koyduktan sonra 3 dakika, tencereyi ara-sıra sallayarak pişiriniz ![]() Servis tabağını fırından çıkarıp, balıkların üstüne beşamel sosu dökerek, bir kaşıkla pancarlı karışımı balıkların çevresine döşeyiniz ![]() Üstünü kıyılmış maydanozla süsleyerek servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|