![]() |
İç Pilavlı Kuzu Fırın Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İç Pilavlı Kuzu Fırın Tarifiİç Pilavlı Kuzu Fırın Malzemesi 1,5 kg ![]() 2 kaşık yağ 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı domates salçası 3 su bardağı sıcak su Tuz Karabiber İÇ PİLAV İÇİN 1,5 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı tuz Karabiber 1 adet orta boy soğan 3 kaşık yağ 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 200 gr ![]() 1 çorba kaşığı kuş üzümü Birer çay kaşığı yenibahar ve tarçın Bir demet dereotu Bir tencereye iki kaşık yağ koyarak kızdırın ![]() ![]() ![]() Kalan yağa bir kaşık un atarak hafifçe kavurun ve salça ekleyerek karıştırın ![]() ![]() ![]() Bu arada, ayıklayıp yıkadığınız pirinci, bir kap içinde ıslatıp içine bir kaşık tuz atarak 20 dakika bekletin ve bu sürenin bitiminde bol suyla yıkayın ![]() Soğanı incecik doğradıktan sonra, üç kaşık yağla tencerede hafifçe öldürün ![]() ![]() ![]() Ciğeri temizleyip, incecik doğrayın ve pişirerek kuşüzümü ile, pirinci katın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|