![]() |
Akdeniz Usulü Patatesli Somon Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akdeniz Usulü Patatesli Somon TarifiAkdeniz Usulü Patatesli Somon 750 g çok taze somon filetosu (derisi alınmış) 1 demet dereotu (yaprakları ayrılmış) 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 su bardağı sirke 1 limonun suyu 1 portakalın suyu 1 bağ taze soğan (ayıklanıp, verevine yaklaşık 1 cm boyunda kesilmiş) 1 çorba kaşığı hardal tohumu 1 tatlı kaşığı karabiber (kırılmış) 3 defne yaprağı 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karanfil 500 g taze patates Filetoları soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra, kuşbaşı doğrayın ![]() Kuşbaşı balık etleri, dereotu yapraklarının 3/4'ü ve zeytinyağını bir salata kâsesine koyup, karıştırarak, bir kenara bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() Bekletme süresi sona erince kâseyi buzdolabından alıp, bıraktığı suyun 17,5 cl (yaklaşık 1/3 su bardağı) kadarını bir kâseye süzün ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuk kuşbaşı balık etlerini bir servis tabağına yerleştirip, yanlarına sıcak patatesleri koyun ve kalan dereotu yapraklarının üstüne serperek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|