Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mortadella, tarifi

Mortadella Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mortadella Tarifi



Mortadella Tarifi

MALZEMELER
1 kg köftelik et
1 adet yumurta
5 diş sarımsak
5 su bardağı su
6 adet kuru kake (galeta unu)
100 gr kızartma yağı
100 gr çamfıstığı
1 su bardağı sirke edilir
100 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber

YAPILIŞI
Fıstık suya yatırılır Sarımsaklar dövülür Kuru kakeler (galeta unu) iyice ufalanır Köftelik ete sırasıyla yumurta, baharat, sarımsak, fıstıklar ve yağ (eritilmeden) katılarak çok iyi yoğurulur Sonra beş adet rulo haline getirilerek kızgın yağda nar gibi kızartılır Bir tencerede 5 su bardağı su ve içine bir su bardağı sirke eklenerek kaynatılır Sirkeli su kaynama noktasına geldiğinde kızartıImış rulolar 25 dk pişirilerek sirkeli sudan alınarak soğutulur Dilimlenerek servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.