![]() |
Somon Haşlama (Fransa) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Somon Haşlama (Fransa) TarifiSomon Haşlama (Fransa) 1 somon (yaklaşık 2 kg, temizlenmiş) 16 su bardağı sebze suyu Süsleme için: 125 g ıspanak (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, ince kıyılmış) 1 beyaz turp (yaklaşık 250 g, kabuğu soyulup, ince şeritler halinde doğranmış) 1 kırmızı erik (çekirdeği çıkarılıp dilimlenmiş) Sebze suyunu bir tencereye koyun ![]() ![]() Tülbentin düğümlenmiş uçlarından tutarak, balığı sebze suyunun içine yatırın ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda soğumaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() Balığı parçalanmamasına dikkat ederek ve derisi alınmış yanı alta gelecek biçimde bir servis tabağına yerleştirip, öbür yüzünün derisini de aynı biçimde alarak atın ![]() Ispanaklar ve turp şeritlerini karıştırıp, balığın çevresine döşeyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|