![]() |
Kalkan Buğlama Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalkan Buğlama TarifiKalkan Buğlama Tarifi 600 gr kalkan (fileto halinde 4'e kesilmiş) 1 büyük limon (kabuğu soyulup 4 kalın dilim biçiminde kesilmiş) 1 tatlı kaşığı rafine yağ 1 iri domates (kabukları soyulup dörde bölünmüş) 2 defne yaprağı (her biri ikiye bölünmüş) 1/4 su bardağı balık suyu 4 çorba kaşığı krema 1 kahve kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tereyağı (eritilmiş) 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) Ateşe dayanıklı bir cam kabı yada bir toprak güveci rafine yağla yağlayınız ![]() ![]() ![]() Her kalkan diliminin üstüne birer kaşık krema döktükten sonra güvecin kapağını (kapağı yoksa alüminyum mutfak kağıdı ile örtünüz) kapayıp 12 dakika ağır ateşte pişiriniz ![]() Güveci ateşten indirip balıkları delikli kepçeyle servis tabağına yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|