Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mantarlı, sote, tarifi

Mantarlı Et Sote Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Et Sote Tarifi



Mantarlı Et Sote Tarifi

Malzemeler:
500 grdana kuşbaşı et (kuzu yada koyunda olabilir)
1 adet soğan
3 diş sarımsak
10 adet kültür mantarı
2 adet domates
3 adet sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
yeterince tuz



Yapılışı:
Soğanın kabuklarını soydum ve rondoda yemeklik doğradım
Domatesleri yıkadım ve kabuklarını soyup minik küp küp doğradım
Sivri biberleri yıkadım incecik doğradım
Sarımsakların kabuklarını suydum yıkadım ve her bir diş sarımsağı dikey şeklde ortadan ikiye kestim
Mantarların kabuklarını soydum yıkadım orta incelikte doğradım
Tereyağını pişirme tenceresinde erittim ve kızdırdımHazırladığım soğanı ilave ettim pembeleşinceye kadar kavurdumKuşbaşı eti ve biberleri ilave ettimEt suyunu bırakıp çekene kadar orta kısık ateşte kavurdumKavrulan etin üzerine domatesler ve mantarları ilave ettim,karıştırdım bir su bardağı sıcak su ekledimEtler yumuşayıp suyu çekene kadar orta kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı şekilde pişirdimTuz,karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırdım ve ocağı kapattımKekik serpiştirdim karıştırdım servis tabağına aldımSıcak servis yaptım
Afiyet olsun,

Alıntı Yaparak Cevapla

Mantarlı Et Sote Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Et Sote Tarifi



Mantarlı Et Sote Tarifi

Malzemeler

750 gr dana kuşbaşı

500 gr mantar

1 adet büyük kuru soğan

2 adet yeşil sivri biber

1 adet domates

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı Domates salçası

1 çay kaşığı Biber salçası

Tuz

Toz Karabiber

Toz Kırmızı biber

Kimyon

1,5-2 su bardağı sıcak su

1 çay bardağından biraz az mısırözüyağı

1 yemek kaşığı margarin

Yapılışı

Etleri sudan geçirip 1 litre su ile düdüklüde 25 dk pişirinEtler pişerken, kuru soğanı, yeşil biberi, domatesleri yemeklik doğrayın Sarımsakların kabuklarını soyunMantarları güzelce yıkayıp dörde yada beşe istediğiniz şekilde doğrayın ( Mantarları limonlu suda bekletirseniz kararmaz)Etleri 25 dak sonunda genişce bir tencereye alın İçerisine 1 kepçe düdüklüdeki et suyundan koyun

Orta hararetli ateşte biraz suyunu çekene kadar pişir

Doğranmış soğan, yeşil biberleri ve bir yemek kaşığı margarini (tercihe bağlı) tencereye ilave edinSoğan ve biber leri 5-7 dk ara ara karıştırarak pişirDaha sonra mantarları, domates, domates ve biber salçasını ilave et Mantarlar suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişirSıcak suyu ilave et (bunun yerine düdüklüdeki et suyundan da koyabilirsin fakat ağır olur ) ve sarımsakları içine doğra , 15-20 dk en kısık ateşte pişir Etlerinden bir tane al, pişip pişmediğini kontrol et Pişmiş ise altını kapat sıcak olarak servis yap Pişmemiş ise biraz daha kaynattıktan sonra altını kapat Etin suyunu siz istediğiniz gibi ayarlayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.