![]() |
Bumbar ( Mumbar ) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bumbar ( Mumbar ) TarifiBumbar ( Mumbar ) Tarifi MALZEMELER 1 kg ![]() 1 büyük baş soğan 1 su bardağı pirinç 200 gr ![]() 1 kahve fincanı nar ekşisi Karabiber Tuz YAPILIŞI Bumbarın üstündeki fazla yağlar ayıklanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bumbar ( Mumbar ) Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bumbar ( Mumbar ) Tarifiöffff öyle pis kokuyor ki pişerken nerdeyse kusacağınız gelir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bumbar ( Mumbar ) Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bumbar ( Mumbar ) Tarifihadi ya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bumbar ( Mumbar ) Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bumbar ( Mumbar ) TarifiBence deneme derim zaten bu yemeği genelde doğu sofrasında bulursun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bumbar ( Mumbar ) Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bumbar ( Mumbar ) Tarifiİnsan, annem gibi bağırsakları saatlerce yıkar, üç gününü sadece temizlemeye uğraşırsa, o zaman asla kokmaz ve lezzetine de doyum olmaz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bumbar ( Mumbar ) Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bumbar ( Mumbar ) Tarifi3 Adet sogan 2 Adet Domates 200 gr kıyma 1 Çay Kaşığı limon tuzu 2 Adet bagırsak 1 Demet maydanoz 2 Su Bardağı pirinç 1 Çorba Kaşığı tuz karabiber toz kırmızı biber 1 Çay Bardağı sirke 2 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase Bağırsakları ters yüz etmeden kaba pisliği kasabınızdan akıtmasını rica edin, temizlenmiş bağırsakların çeşmenize takarak tekrar temizleyin, pisliğin yağlı dış yüzeye bulaşmamış olmamasına dikkat edin, derince bir kapta limonlu tuzlu hazırlayın, bağırsakları bekletin (1-2 saat) Bağırsakları bir mil veya parmak yardımıyla tersine cevirin, tekrar hazırladığınız sirkeli, limonlu, tuzlu suda mıncıklayarak temizleyin (iç yüzey, dışta olmalı) (1-2 saat bu suda bekletebilirsiniz) Bağırsakların yağlı yüzeyi dışta olacak şekilde tekrar çevirelim, sudan geçirerek dolduralacak hale getirelim(parlak iç yüzey içte olmalı) Bağırsaklarımız dezenfekte olmak üzere sirkeli ve limonlu suda beklerken, içimizi hazırlayalım, soğanımızı karınca başı doğrayalım ve domateslerimizi rendeleyelim, maydanozlarımı incecik kıyalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|