Tavuk Sote Tarifi ( Japonya ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Sote Tarifi ( Japonya )Tavuk Sote Tarifi ( Japonya ) Malzemeler 1 yemek kaşığı sıvı yağ, kızartmak için 400 gr tavuk budu Sos: 4 yemek kaşığı sirke 1 buçuk yemek kaşığı soya sosu Garnitür: İnce jülyen doğranmış istediğiniz sebze (Japonlar genelde rendeden geçirilmiş turp, ince dilimlenmiş lahana veya havuç severler ) Yapılışı 1 Tavuk budunu küçük parçalara bölün 2 Sos malzemelerini bir kaba koyduktan sonra tavuk budunu ekleyin ve sosta 10 dakika bekletin 3 Bir tavada sıvı yağını ısıtın ve tavukları kızartmaya başlayın Piştikten sonra kalan sosu ekleyin ve 1 dk kadar daha pişirin 4 Sebzelerle servis yapın
|
|
|
|