![]() |
Kapari Soslu Uskumru Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kapari Soslu Uskumru TarifiKAPARİ SOSLU USKUMRU TARİFİ Malzemeler: 4 uskumru balığı (temizlenip, filetoları çıkarılmış) 1/2 sü bardağı limon suyu 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı 1 çorba kaşığı un 1+1/4 su bardağı balık suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 2 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış) 2 çorba kaşığı krema 1 çay kaşığı kapari (bakkalınızda bulabilirsiniz) Yapılışı: Uskumru filetolarını alçak kenarlı bir tabağa dizip, üstüne 4 çorba kaşığı limon suyu serperek, bir kenara bırakınız ![]() Orta boy bir tencereye 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı koyup, orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balık filetolarını tabaktan alıp, kağıt peçeteyle kurulayınız ![]() ![]() ![]() Tepsiyi ızgaradan alıp, uskumru filetolarını bir spatulayla, ısıtılmış bir servistabağına çıkarınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|