Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifi, tirit, yoğurtlu

Tirit ( Yoğurtlu ) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tirit ( Yoğurtlu ) Tarifi



Tirit ( Yoğurtlu ) Tarifi

MALZEMELER
1/2 kuşbaşı et (yağsız)
2 yemek kaşığı tereyağı
2-3 baş soğan
1/2 kg süzme yoğurt
1 kg patates
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI
Et bol su ile haşlanır Patates soyulup yıkanır, kuşbaşı doğranır, yağ da biraz çevrilir Soğanlar kuşbaşı doğranıp yağda sarartılır Pişmiş et, suyu ile beraber soğanların üzerine dökülüp tuz, karabiber ve patatesler eklendikten sonra hafif ateşte özleşinceye kadar pişirilir Servis tabağına ekmekler küçük parçalar halinde doğranıp yayıldıktan sonra pişmiş olan tirit suyundan dökülerek ekmekler ıslatılır Daha sonra etli malzeme alınarak ekmeklerin üzerini kapatacak kadar eklenir Bunun üzerine sarımsak yoğurt eklenerek servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.