![]() |
Salamura Domatesli Alabalık Tarifi ( Brezilya ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salamura Domatesli Alabalık Tarifi ( Brezilya )Salamura Domatesli Alabalık Tarifi ( Brezilya ) Malzemeler Kıyılmış maydanoz 20 gr Dövülmüş Sarımsak 4 diş Zeytinyağı 50 ml Küp doğranmış Domates 750 gr Domates püresi 50 gr Tuz, Karabiber Yeterince Limon Suyu 2 Adetten Alabalık Filetosu 8 Fileto Yapılışı Alabalıkları temizleyin ve filetolar şeklinde kesin ![]() Geniş yüksekliği az bir kapta,zeytin yağını orta ateşte ısıtın ve Soğan ve sarımsağı pişinceye kadar kavurun ![]() Domates püresini ve doğranmış domatesleri ekleyin ![]() ![]() Limonsuyu, tuz ve karabiber ile filetoları marine edin ![]() Sıcak domates sosunun içine filetoları tek katman şeklinde dizin ![]() ![]() ![]() Balık fletolarını servis tabağına dizin üzerine bir kaşık yardımıyla sos koyun ![]() Kıyılmış maydanozları bütün tabağın ve yemeğinüzerine gelecek, dekoratif görünecek şekilde serpin ![]() |
![]() |
![]() |
|