![]() |
Ançüez Soslu Kalkan (İspanya) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ançüez Soslu Kalkan (İspanya) TarifiAnçüez Soslu Kalkan (İspanya) Tarifi 1 kg'lık 1 kalkan (temizlenip tek parça halinde bırakılmış) 2 orta boy soğan (içine 4 diş sarmısak sokulmuş) 4 dilim dana nuar (her biri 0,5 cm kalınlığında) 1 çorba kaşığı un 1250 gr (5 su bardağı) et suyu Sosu: 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı un 1+1/2 su bardağı balık suyu 2 tatlı kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 125 gr ançüez 2 çorba kaşığı krema 4 limon dilimi (ortadan ikiye kesilmiş) Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Soğanı, 4 dilim eti ve baharat torbasını büyük bir tencereye koyup, ağır ateşte sürekli karıştırarak 8-10 dakika, etler suyunu bırakana kadar pişiriniz ![]() Bir delikli kepçeyle soğanları, et dilimlerini ve baharat torbasını çıkarıp, soğanları ve baharat torbasını atarak et dilimlerini bir kenara koyunuz ![]() Tencereyi ateşten alıp, tahta kaşıkla unu tenceredeki suya ekleyerek tencereyi yeniden ateşe oturtunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu yapmak için, yağı küçük bir tencerede orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi yeniden ateşe oturtup devamlı karıştırarak, 2-3 dakika, sos kalın ve pürtüksüz olana kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() İçinde balık olan tencereyi ateşten alıp, balığı iki büyük kaşık yardımıyla bir tahtanın üstüne çıkarınız ![]() ![]() Balığı ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip üstüne sosu dökünüz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|