Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ançüez, ispanya, kalkan, soslu, tarifi

Ançüez Soslu Kalkan (İspanya) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ançüez Soslu Kalkan (İspanya) Tarifi



Ançüez Soslu Kalkan (İspanya) Tarifi

1 kg'lık 1 kalkan (temizlenip tek parça halinde bırakılmış)
2 orta boy soğan (içine 4 diş sarmısak sokulmuş)
4 dilim dana nuar (her biri 0,5 cm kalınlığında)
1 çorba kaşığı un
1250 gr (5 su bardağı) et suyu

Sosu:
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 çorba kaşığı un
1+1/2 su bardağı balık suyu
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
125 gr ançüez
2 çorba kaşığı krema
4 limon dilimi (ortadan ikiye kesilmiş)

Baharat torbası:
4 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı

Soğanı, 4 dilim eti ve baharat torbasını büyük bir tencereye koyup, ağır ateşte sürekli karıştırarak 8-10 dakika, etler suyunu bırakana kadar pişiriniz
Bir delikli kepçeyle soğanları, et dilimlerini ve baharat torbasını çıkarıp, soğanları ve baharat torbasını atarak et dilimlerini bir kenara koyunuz
Tencereyi ateşten alıp, tahta kaşıkla unu tenceredeki suya ekleyerek tencereyi yeniden ateşe oturtunuz Sürekli karıştırarak 1 dakika pişirip ateşten alınız Yavaş yavaş et suyunu katınız Tencereyi yeniden ateşe oturtup 2 dakika karıştırarak pişirdikten sonra, ateşten alıp bir kenarda sıcak tutunuz Bir kenara ayırdığınız et dilimlerini balığın üstüne yerleştirip birlikte bağlayarak, balığı tenceredeki balık suyuna yatırınız Tencereyi ateşe oturtup harlı ateşte kaynatınız Kaynamaya başlayınca ateşi iyice kısıp 30 dakika, çatalla dokunulduğunda balık kolayca ayrılana kadar, pişiriniz
Sosu yapmak için, yağı küçük bir tencerede orta ateşte eritiniz Tencereyi ateşten alıp, unu ekleyiniz Tahta kaşıkla karıştırarak pürtüksüz bir bulamaç elde ediniz Balık suyu ve limon suyunu yavaş yavaş, devamlı karıştırarak katınız
Tencereyi yeniden ateşe oturtup devamlı karıştırarak, 2-3 dakika, sos kalın ve pürtüksüz olana kadar pişiriniz Ateşin altını kısıp, tuz, biber ve ezilmiş ançüezi ekleyerek 5 dakika daha pişiriniz Kremayı koyup 2 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alarak bir kenarda sıcak tutunuz
İçinde balık olan tencereyi ateşten alıp, balığı iki büyük kaşık yardımıyla bir tahtanın üstüne çıkarınız İpi çıkarıp, et dilimlerini ve ipi atınız
Balığı ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip üstüne sosu dökünüz Limon dilimleriyle süsleyip servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.