Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
saçaklı, tarifi

Saçaklı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saçaklı Tarifi



Saçaklı

Küçük bir tavuk
3 kaşık tereyağı
1 kilo un
3 yumurta
Tuz
Kırmızıbiber

1- Un, yumurta, tuz ve suda özlendirilerek bir hamur yoğrulur Sonra yarım saat dinlendirilir Dört eşit parçaya bölünür
2- 2 mm kalınlığında açılır Yufkaya biraz un serpilip oklavaya sarılır Sarıldıktan sonra oklava içinden çıkarılır İnce ince kesilir Yufka boyunda uzun uzun makarnalar elde edilir
3- Bu elde ettiğimiz makarnalar biraz kurutulduktan sonra yağlanmış tepsiye saça saça yerleştirilir Dört yufka da aynı şekilde yapılıp hepsi bir tepsiye yerleştirilip kızgın firma sürülür
4- Tencerede tavuk pişirilir Tavuk suyun içinden çıkartılır Tavuğun suyu fırından çıkmış saçaklının üstüne dökülür Ağır ateşte tavuk suyu çektirilir Üzerine kırmızı biberli yağ dökülür Tavuk da parça parça didilerek üzerine yerleştirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.