İslama Köfte Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İslama Köfte TarifiIslama Köfte Tarifi Malzemeler :
Karıştırma kabına kıymayı alınKıymanın üzerine bayat ekemk içi kimyon ve soğan rendesi ilave edin ve köfte harcını yoğurun Köfet şeklini verin Izgarada köfteleri pişirin Ekmek dilimlerini et suyuna batırın ve ızgarada ekmekleri de kızartın Garnitürü için soğanı piyaz doğrayınMaydanozu ince olarak kesin ve soğan ile beraber, harmanlayın Biberleri ve domatesleri ızagara da kızartın Servis tabağına ekmek ve köfteleri dizin Üzerine soğanı,domatesi ve biberleri ilave edip servis edin |
İslama Köfte Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İslama Köfte TarifiIslama Köfte Tarifi 1000 gr kıyma 1 su bardağı kimyon 1 tatlı kaşığı kekik 1 paket köfte harcı 2 adet kuru soğan Aldığı kadar karabiber 05 yemek kaşığı sirke 8 adet domates 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 12 dilim beyaz ekmek 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça Aldığı kadar tuz 05 su bardağı su 3 yemek kaşığı sana 05 yemek kaşığı toz şeker Aldığı kadar kıvırcık salata 2 adet sivri biber Sosu için kuru soğanları yemeklik doğrayın Sivri biberlerin, tohumlarını çıkardıktan sonra halka halka kıyın Sarımsakları ayıklayıp havanda veya sarımsak ezeceği ile ezin Domateslerin kök kısımlarını çıkarıp küp şeklinde doğrayın Tencerede sana klasik margarini kızdırıp içine doğranmış kuru soğanları, kıyılmış sarımsakları ve sivri biberleri ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun Doğranmış domatesleri, şekeri, sirkeyi, kekiği, kırmızı pul biberi suyu, tuz ve çekilmiş karabiberi ekleyip sos kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin En son olarak içine salçayı ilave edip kokusu çıkıncaya kadar pişirin Köftesi için gerekli malzemeyi derin bir kaba koyup yoğurun Köfte harcına şekil verip pişirin Ekmek dilimlerini kızartıp üzerlerine bir bıçak yardımıyla sana klasik sürün Hazırladığınız domatesli sostan gezdirip üzerlerine pişmiş köfteleri yerleştirin Köftelerin üzerlerini kıvırcık yeşillik ve ikiye kestiğiniz kiraz domatesler ile süsleyin Sıcak olarak servis edin |
|