![]() |
Hamurlu Çerkez Tavuğu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamurlu Çerkez Tavuğu TarifiHamurlu Çerkez Tavuğu 1 küçük boy tavuk 2 su bardağı kırık pirinç 1 1 çay bardağı un 1 fincan sıvıyağ 3 adet soğan 1 su bardağı ceviz Tuz Karabiber 1- Tavuk veya piliç temizlenip tencerede bol su ile haşlanır ![]() konulup kavrulur ![]() ![]() ![]() 3- Ceviz havanda dövülüp kaynayan tavuklu suya katılır Birkaç taşım kaynatılıp ateşten alınır ![]() 4- Pirinç ayıklanıp yıkanır Tencereye konup 6 su bardağı tavuk suyu veya su ve tuz katılıp ateşe konur ![]() 5- Pirincin suyu azalmca üzerine un serpilip son derece kısık (ölü denebilecek) ateşe geçirip 5-10 dakika bu şekilde pişirilir ![]() ![]() 6- Bir tepsiye veya servis tabağının etrafına muntazam bir şekilde pirinçli hamur yerleştirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|