Aioli Soslu Uskumru Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Aioli Soslu Uskumru TarifiMALZEMELER 1 1/2 su bardağı mayonez 2 diş sarmısak dövülmüş 2/5 su bardağı zeytinyağı 5 orta boy uskumru 1/2 çay kaşığı tuz 1 su bardağı un 2 çorba kaşığı margarin 1 limon (süsleme için) 1 demet maydanoz (süsleme için) HAZIRLANIŞI Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın Önce aioli sosu hazırlayın Bunun için dövülmüş sarımsakla mayonezi bir telle iyi karıştırın Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya başlarken karıştıma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dövülmüş sarmısağı da ilave edin Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeye yedirin Balıkları temizleyip, kanı tamamen gidinceye kadar yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyin Balıkların her iki yanını hafifçe tuzlayın Yine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atın Unlanmış balıkları ızgaranın üzerine yerleştirin Üzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırça ile sürerek bir kere çevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin Margarini bir kapta eritin Izgara edilmiş uskumrular üzerine eritilmiş margarini bir fırça ile sürün Uskumruları dilerseniz limon, maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak servis yapın |
Aioli Soslu Uskumru Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Aioli Soslu Uskumru TarifiAioli Soslu Uskumru Tarifi 2 diş sarmısak 30 gr sana 5 adet uskumru 1 adet limon 1 adet maydanoz 125 su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı mayonez 05 çay kaşığı tuz 1 su bardağı un Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın Önce aioli sosu hazırlayın Bunun için dövülmüş sarmısakla mayonezi bir telle iyice karıştırın Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya başlarken karıştırma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dövülmüş sarmısağı da ilave edin Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeye yedirin Balıkları temizleyip, kanı tamamen gidinceye kadar yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyin Balıkların her iki yanını hafifçe tuzlayın Yine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atın Unlanmış balıkları ızgaranın üzerine yerleştirin Üzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırça ile sürerek bir kere çevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin Sana'yı bir kapta eritin Izgara edilmiş uskumruların üzerine eritilmiş Sana'yı bir fırça ile sürün Uskumruları dilerseniz limon ve maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak servis yapın Not: Uskumrular orta boy olacaktır Limon ve maydanoz süsleme içindir |
|