Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aioli, soslu, tarifi, uskumru

Aioli Soslu Uskumru Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aioli Soslu Uskumru Tarifi



MALZEMELER
1 1/2 su bardağı mayonez
2 diş sarmısak dövülmüş
2/5 su bardağı zeytinyağı
5 orta boy uskumru
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı margarin
1 limon (süsleme için)
1 demet maydanoz (süsleme için)

HAZIRLANIŞI
Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın
Önce aioli sosu hazırlayın Bunun için dövülmüş sarımsakla mayonezi bir telle iyi karıştırın Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya başlarken karıştıma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dövülmüş sarmısağı da ilave edin Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeye yedirin
Balıkları temizleyip, kanı tamamen gidinceye kadar yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyin Balıkların her iki yanını hafifçe tuzlayın Yine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atın
Unlanmış balıkları ızgaranın üzerine yerleştirin Üzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırça ile sürerek bir kere çevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin
Margarini bir kapta eritin Izgara edilmiş uskumrular üzerine eritilmiş margarini bir fırça ile sürün Uskumruları dilerseniz limon, maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Aioli Soslu Uskumru Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aioli Soslu Uskumru Tarifi



Aioli Soslu Uskumru Tarifi

2 diş sarmısak
30 gr sana
5 adet uskumru
1 adet limon
1 adet maydanoz
125 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı mayonez
05 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un

Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın Önce aioli sosu hazırlayın Bunun için dövülmüş sarmısakla mayonezi bir telle iyice karıştırın Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya başlarken karıştırma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dövülmüş sarmısağı da ilave edin Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeye yedirin Balıkları temizleyip, kanı tamamen gidinceye kadar yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyin Balıkların her iki yanını hafifçe tuzlayın Yine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atın Unlanmış balıkları ızgaranın üzerine yerleştirin Üzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırça ile sürerek bir kere çevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin Sana'yı bir kapta eritin Izgara edilmiş uskumruların üzerine eritilmiş Sana'yı bir fırça ile sürün Uskumruları dilerseniz limon ve maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak servis yapın

Not: Uskumrular orta boy olacaktır Limon ve maydanoz süsleme içindir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.