Acılı Tavuk Ve Pirinç Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı Tavuk Ve Pirinç TarifiACILI TAVUK VE PİRİNÇ Malzemesi 2 su bardağı haşlanmış pirinç 2 çorba kaşığı soya yağı 4 adet tavuk göğsü (temizlenmiş) 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı kesilmiş kereviz 1/2 su bardağı kesilmiş soğan 1/4 su bardağı taze maydanoz Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış) 1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber 200 gr Tamek Acılı Ketçap Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın Etler pişince bir kenara alın Ayrı bir tavada yağı kızdırıp unu esmerleşene kadar kavurun, kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun İçine domates, biber, katkısız acılı ketçap ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun Sıcak pilav üzerinde servis yapın |
|