![]() |
Susamlı Ve Dere Otlu Bezelye Sotesi Piliç Şiş Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Susamlı Ve Dere Otlu Bezelye Sotesi Piliç Şiş TarifiSusamlı Ve Dere Otlu Bezelye Sotesi Piliç Şiş Tarifi 1 paket Feast Bezelye 4 yemek kaşığı Feast Küp Soğan 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı olarak zeytinyağı kullanılabilir) 2 yemek kaşığı susam 1 demet doğranmış dereotu 1 kahve kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Piliç tikka için; 4 adet piliç göğüs eti 1 yemek kaşığı yoğurt 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı zerdeçal 4 yemek kaşığı süt 1 kahve kaşığı bal Riviera zeytinyağını bir tavaya koyun ve içine susamları ekleyin ![]() Susamlar kızardığında tereyağını ve soğanı ekleyin ![]() ![]() Bir süre soteleyin, bezelyelerin pişmesini sağlayın ![]() Doğranmış dereotu, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin ![]() Piliç tikkaları hazırlamak için göğüs etlerini iri küpler halinde 1,5 cmx1,5 cmlik hazırlayın ![]() Diğer malzemeleri ekleyerek harmanlayın ![]() Tahta şişlere 5er adet takın ![]() Fırını 220˚ C ısıtın ve şişler renk alıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin ![]() Servis Önerisi: Piliç tikkaları hazırladığınız bezelye sotesi ile servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|