Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelye, pirzola, soslu, tarifi

Bezelye Soslu Pirzola Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelye Soslu Pirzola Tarifi



Bezelye Soslu Pirzola Tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı Feast Bezelye
1 su bardağı Feast Küp Soğan
6 adet kuzu pirzola
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1-2 su bardağı et suyu ya da 1-2 adet bulyon
1 tutam toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 tutam karabiber

Hazırlanışı:
Kuzu pirzolalarını yüksek ateşte, önlü arkalı yarı kıvamda biraz tuz atarak pişiriyoruz Feast Küp Soğanları çözülmesini beklemeden 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağda çeviriyoruz
Soğanlar yumuşamaya başlayıp hafif şeffaflaştığında 1 tutam şeker katıp karamelize olmasını sağlıyoruz Üzerine evde hazırlanmış 1-2 su bardağı et suyu ekliyoruz, yoksa isteğe göre 1-2 et bulyonu sıcak suda eritip soğanların üzerine ekliyoruz Üzerine Feast Bezelyeyi ekliyoruz Yarı kıvamda pişiriyoruz Borcamın içine sosumuzu döküyoruz Üzerine yarı kıvamda pişirmiş olduğumuz pirzolaları diziyoruz Üzerine karabiber ekiyoruz Kabımızı alüminyum folyoyla kaplayıp fırına koyuyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.