![]() |
Kabak İmambayıldı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabak İmambayıldı TarifiKabak İmambayıldı Tarifi 1 Malzeme: 1 kilo sakız kabağı 2 baş sarmısak 2 baş soğan 2 tane taze soğan Dereotu Maydanoz 2 domates 1 tatlı kaşığı tuz Arzuya göre karabiber 1 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı zeytinyağı Yapılışı: Kabaklar kazınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kabak İmambayıldı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabak İmambayıldı TarifiKabak İmambayıldı Tarifi 2 Kullanılacak malzeme: 1 kg eşit büyüklükte kabak, 3 kahve fincanı zeytinyağı, 4 baş orta büyüklükte soğan, 3 iri domates, 1 demet maydanoz, 2,5 bardak su, 6 diş sarmısak, yeteri kadar tuz, arzuya göre 1 çay kaşığı tozşeker ![]() Yapılışı: Bir tencereye ince ince doğranmış soğanlar ve 1 fincan zeytinyağı konur ve tencere ateşe oturtulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kabak İmambayıldı Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabak İmambayıldı TarifiKabak İmambayıldı Tarifi 3 6 iri kabak 3 Orta boy soğan 1 Tatlı kaşığı tuz 3 Orta boy domates 1 Çay kaşığı şeker 1 Çay bardağı zeytinyağı 1 Baş sarımsakkabakları kazıyıp, yıkayıp, saplarını kesiniz ![]() ![]() ![]() Soğanı yarım halka şeklinde incecik doğrayarak bir kâseye koyunuz kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domates, ince kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, tuz ve şekeri soğana ilave edip karıştırınız ![]() Kabakların ortasını açıp hazırlanan karışımı sıkıca doldurunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kabak İmambayıldı Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabak İmambayıldı TarifiKabak İmambayıldı Tarifi 4 1 kg kabak 3 adet domates 1 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı nane 4 adet soğan 6 diş sanmsak 1 çay bardağı sıvıyağ tuz karabiber Kabakların kabuğu kazınır ve bıçakla karınlarında boyuna yarıklar açılır ![]() ![]() Soğanlar halka halka doğranıp yağda kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanan iç kabaklara doldurulup bir tencerenin içine yerleştirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|