Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
imambayıldı, kabak, tarifi

Kabak İmambayıldı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak İmambayıldı Tarifi



Kabak İmambayıldı Tarifi 1

Malzeme:
1 kilo sakız kabağı
2 baş sarmısak
2 baş soğan
2 tane taze soğan
Dereotu
Maydanoz
2 domates
1 tatlı kaşığı tuz
Arzuya göre karabiber
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağı

Yapılışı:
Kabaklar kazınır Bol suda yıkanır Birer uçları açılmadan diğer uçlarından dörde bölünerek yarılır Soğanlar ortadan kesilip halka halka doğranır Yeşil soğanlar da doğranıp buna iki baş diş diş ayıklanmış olan sarmısak da katılıp tuz ile güzelce ovalanır Orta boy iki domates doğranıp hazırlanan bu harca ilave edilir Yarılmış olan kabakların aralarına bu harç kâfi miktarda doldurularak, bir tencereye dizilir Üzerlerine bir çorba kaşığı şeker de serpilir ve bir tutam da tuz atılır Bundan sonra tencereye bir bardak su ve bir bardak zeytinyağı ilâve edilir ve kabakların üzerine de içlerindeki malzemeler dağılmasın diye bir kapak veya bir tabak kapatılır Tencere ateşe konur Bir müddet hızlı ateşte ve sonra hafif ateşte suyu çekene kadar pişirilir Piştikten sonra tabak alınır, kabakların üzerine dereotu ve maydanoz ince kıyılarak doğranır ve tencerenin kapağı kapatılır Kapatmadan evvel yarım limondan az limon sıkılır ise çok leziz olur Yemek iyice soğuduktan sonra kabaklar dikkatle tabağa alınıp servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Kabak İmambayıldı Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak İmambayıldı Tarifi



Kabak İmambayıldı Tarifi 2

Kullanılacak malzeme:
1 kg eşit büyüklükte kabak,
3 kahve fincanı zeytinyağı,
4 baş orta büyüklükte soğan,
3 iri domates,
1 demet maydanoz,
2,5 bardak su,
6 diş sarmısak,
yeteri kadar tuz,
arzuya göre 1 çay kaşığı tozşeker

Yapılışı:
Bir tencereye ince ince doğranmış soğanlar ve 1 fincan zeytinyağı konur ve tencere ateşe oturtulur Soğanlar, rengi pembele-şinceye kadar karıştırılarak kavrulur Üzerine kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılıp küçük parçalara doğranmış domates ve ince ince kıyılmış maydanozun dörtte üçü atılır Sarmısaklar da ince ince doğranıp eklendikten sonra tuzu serpilir ve tencerenin kapağı örtülerek bu karışım 2 dakika pişirilir Sonra tencere ateşten indirilir Diğer tarafta kabaklar, uçlarını birbirlerinden ayırmadan, uzunlamasına kesilerek dörde yarılır Kesilen her kabak, içinde bol su bulunan bir kaba atılır ve orada tutulur Sonra suyu süzülür ve yayvan bir tencereye veya küçük bir tepsiye yanyana dizilir Kaba, bir bardak su ve 1 fincan zeytinyağı dökülür Tencereyi ara ara sallayarak kabaklar yumuşak bir duruma gelinceye kadar yani yaklaşık 20 dakika kuvvetli ateşte pişirilir Kabaklar yumuşayınca tencere ateşten indirilir, yarık yerlerinden içlerine soğanlı, domatesli harç doldurulur ve kabaklar yeniden düzenli bir biçimde tencereye yerleştirilir Üzerine bir fincan zeytinyağı ve 1,5 bardak su, gezdirilerek dökülür Arzuya göre bir çay kaşığı kadar tozşeker de serpilebilir Tencerenin kapağı örtülür ve yemek orta ateşte 1-1,5 saat kadar pişirilir Tencere ateşten indirildikten sonra kabaklar olduğu gibi soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra servis tabağına alınır, kalan dörtte bir demet kıyılmış maydanoz kabakların üstüne serpildikten sonra yemek soğuk olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Kabak İmambayıldı Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak İmambayıldı Tarifi



Kabak İmambayıldı Tarifi 3

6 iri kabak
3 Orta boy soğan
1 Tatlı kaşığı tuz
3 Orta boy domates
1 Çay kaşığı şeker
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Baş sarımsakkabakları kazıyıp, yıkayıp, saplarını kesiniz Bıçağın ucu ile ortasını boydan boya çok ince oyunuz Kalın kısımlarının çabuk pişmesi için, içinden bıçakla çiziniz
Soğanı yarım halka şeklinde incecik doğrayarak bir kâseye koyunuz kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domates, ince kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, tuz ve şekeri soğana ilave edip karıştırınız
Kabakların ortasını açıp hazırlanan karışımı sıkıca doldurunuz Üzerlerine domates dilimi yerleştiriniz Tepsi veya tencereye dizip üzerine 2 su bardağı kaynar su ve biraz tuz koyarak ağzını kapatınız Hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar 35-40 dakika pişiriniz Servis tabağına yerleştirip, üzerine suyunu gezdiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Kabak İmambayıldı Tarifi

Eski 10-28-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak İmambayıldı Tarifi



Kabak İmambayıldı Tarifi 4

1 kg kabak
3 adet domates
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
4 adet soğan
6 diş sanmsak
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber

Kabakların kabuğu kazınır ve bıçakla karınlarında boyuna yarıklar açılır Kızgın yağda her yeri iyice kızarana kadar kızartılıp çıkarılır
Soğanlar halka halka doğranıp yağda kavrulur Küçük doğranan domates ve sarımsaklar ilave edilip pişirilir Kıyılmış maydanoz ve nane ilave edilip ateşten alınır Tuz ve karabiber koyup karıştırılır
Hazırlanan iç kabaklara doldurulup bir tencerenin içine yerleştirilir Yumuşayıncaya kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.