Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kol, kuzu, portakallı, tarifi

Portakallı Kuzu Kol Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Kuzu Kol Tarifi



PORTAKALLI KUZU KOL

Malzemesi
4 yemek kaşığı Tamek Salçacık
2 adet kırmızı soğan
1 adet kereviz
2 adet portakal
1 adet kuzu kol (temizlenmiş)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet karanfil
3 adet defne yaprağı
30 gr margarin
Tuz
Karabiber

Soğanları soyup, ikiye bölüp piyazlık doğrayın Kerevizi kıyın Portakalları elma gibi derince soyun Bıçakla zarların arasından keserek dilimleyin Suyunu bir kapta toplayın
Eti tuzlayıp, karabiberleyin Sıvı yağda her tarafını güzelce kızartın Soğan ve kerevizleri katıp bir dk daha beraber kavurun Karanfil ve defne yaprağını katın Tamek Salçacık ve 2 su bardağı sıcak su ilave edin Tuz ve karabiberle tatlandırın 170° ısıttığınız fırının alttan ikinci rafında ağzı açık olarak 1 saat 45 dk pişirin 1,5 saat sonra etin üzerine margarin sürün
Pişirme süresinin sonunda eti fırından çıkartın Servis kabına alıp sosunu ocakta bir taşım kaynatın Portakal suyu ve portakal dilimlerini sosa katın Hafifçe ısıtıp tuz ve karabiber ile tatlandırın Etle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.