![]() |
Biberli Hindi Sote Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biberli Hindi Sote TarifiBiberli Hindi Sote 500 g hindi göğüs eti 1 baş sarımsak (diş diş ayıklanıp, her dişin kabukları soyulmuş) 4 kurutulmuş acı sivribiber 1/2 tatlı kaşığı biberiye 1/2 tatlı kaşığı rezene tohumu 1 çarliston biber (sapı ve çekirdekleri ayıklandıktan sonra, ince şeritler halinde kesilmiş) 1 taze soğan (ayıklanıp, ince şeritler halinde kesilmiş) 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı Bir tencereye 1 litre (4 su bardağı) su koyup, sarımsaklar, sivribiberler, biberiye ve rezene tohumlarını ekleyin ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, pişme suyunu bir tel süzgeçten, büyük bir kâseye süzün (süzgeçte kalan posaları atın) ![]() ![]() ![]() ![]() Tenceredeki pişme suyunu 2 - 3 çorba kaşığı kalana kadar (yaklaşık 5 dakika) kaynatmayı sürdürüp, çarliston biber şeritlerini ekleyin ve ateşi kısarak, biberleri 2 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Not: Bu yemek yaz aylarında, buzdolabında soğutularak da servis yapılabilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|