![]() |
Terbiyeli Kuzu Eti Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyeli Kuzu Eti TarifiMalzemesi kg ![]() 1,5 çorba kaşığı yağ 1 avuç arpacık soğan 2 bardak su 1,5 kahve kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 yumurta 1 limon Parça etleri yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Terbiyeli Kuzu Eti Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyeli Kuzu Eti TarifiTerbiyeli Kuzu Tarifi 700 gr kuzu kuşbaşı 1 şeker kaşığı biber salçası 1 tutam toz tarçın 1 çorba kaşığı tepeleme Bizim Mutfak Un 700 gr kuzu kuşbaşı harlı ateşte suyunu salıp çekmesi beklenir, 1 şeker kaşığı salça, 1 kaşık tereyağı ve bir tutam tarçın ilavesi biraz kavur, üzerini iki parmak geçecek kadar su ilavesiyle yumuşayana dek pişir,en son 1 tepeleme kaşık içim tava yoğurdu ve 1 tepeleme kaşık bizim mutfak unu krep hamuru kıvamında mikserle ve et yemeğine ilave ederek bir taşım kaynamasını bekle, sıcak servis edin |
![]() |
![]() |
|