![]() |
Fırında Patatesli Balık Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Patatesli Balık TarifiFırında Patatesli Balık Tarifi Malzeme: (4 Kişilik) 1/2 kg beyaz etli balık 3 adet patates (irice) 3 adet yumurta ½ su bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı galeta unu 100 gr ![]() karabiber tuz Yapılışı: Balıkları temizleyip başlarını ayırdıktan sonra fileto tarzında ikiye ayırınız ve kuyruklarını kesip atınız (Bu işlemi balıkları alırken balıkçınıza da yaptırabilirsiniz) ![]() ![]() ![]() ![]() Patatesleri soyup küçük parçalar halinde (kesme şeker büyüklüğünde) doğrayınız ve tavada kızartınız ![]() ![]() ![]() Pyrex kap veya tepsiyi yağlayınız ve üstüne galeta unu serpiniz ve balık etlerini üzerine yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak servis yapınız ![]() Not: Rendelenmiş kaşar peynirlerinin tamamen erimiş olmasına ancak yanmamış olmasına dikkat ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|