Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
isli, sucuk, tarifi

İsli Sucuk Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İsli Sucuk Tarifi



İsli Sucuk Tarifi

500 gram dana kıyma
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kırmızı bber
Yeteri kadar kuzu bağırsağı

HAZIRLANIŞI:
Kıymaya tuzu, iyice dövülmüş sarımsağı, karabiberi ve kırmızıbiberi koyup iyice yoğurun Yoğrulmuş bu etin üzerini örtüp bir gece serin yerde bekletin Ertesi gün tuzunu kontrol edip tekrar yoğurun Temizlenmiş bağırsaklara hiç ara kalmayacak şekilde hazırladığınız eti doldurun Kafi uzunluk elde edince bağırsakları kalın bir iple boğarak bağlayın, sonra iki ucunu birleştirip bir halka yapın Hazırlanan sucukları bir hafta boyunca tuza yatırın Bir hafta sonra tuzdan alınDaha sonra sucuklar hava almayan bir odaya konulur ve odun ateşi yakılır Ortam havasız olduğu için ateşten alev çıkmaz, devamlı olarak is çıkar Ortam havasız olduğu için ateşin kontrol edilmesi gerekir Bir hafta boyunca iste bekletilen sucuklar yenilebilecek kıvama gelir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.