![]() |
Baharatlı Sığır Filetosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı Sığır Filetosu TarifiBaharatlı Sığır Filetosu Tarifi 1 kg'lık sığır filetosu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 4 dilim jambon (şerit biçiminde kesilmiş) 2 diş sarımsak (her biri ikiye bölünmüş) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1+1/4 su bardağı et suyu 2 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı hindistancevizi 15 gr (1 çorba kaşığı) unlu tereyağı Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (230" C) getirip, ısıtınız ![]() Filetoya tuz ve biberi serpiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Et suyunu döküp, tarçın ve hindistancevizini ekleyerek tencereyi ateşten alınız ![]() ![]() Et pişince tencereyi fırından alıp, iki büyük çatalla eti tencereden ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız ![]() ![]() Sosu hazırlamak için, tencereyi orta ateşe oturtup, pişme suyunu kaynatınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, sosun bir kısmını etin üstüne dökünüz ![]() ![]() Not: Klasik bir İspanyol yemeğinin değiştirilmiş bir biçimi olan baharatlı sığır filetosu, öteki et yemeklerinden tarçın ve hindistancevizinin değişik tadıyla hemen ayrılır ![]() |
![]() |
![]() |
|