![]() |
Domates Soslu Şişte Balık İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domates Soslu Şişte Balık İzgara TarifiDomates Soslu Şişte Balık Izgara 500 g, ayıklanmış beyaz etli balık (iri kuşbaşı doğranmış) 1 soğan (doğranmış) 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı Domates sosu 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 3 taze soğan (ayıklanıp, doğranmış) 6 diş sarımsak (kıyılmış) 2 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, doğranmış) 1/4 tatlı kaşığı kişniş (isteğe bağlı) 1/4 tatlı kaşığı kimyon (isteğe bağlı) 1/4 tatlı kaşığı toz hardal (isteğe bağlı) 3 olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış) 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı sirke Soğanlar, limon suyu ve zeytinyağını bir salata kâsesine koyup, karıştırın ![]() ![]() Bu arada sosu hazırlamak için, kalın dipli bir tavaya zeytinyağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balıkları buzdolabında bekletme süresinin bitimine doğru fırınınızın ızgarasını yakın ![]() ![]() ![]() Şişleri fırından alıp, yanında domates sosuyla servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|