![]() |
Zencefilli Balık Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zencefilli Balık TarifiZencefilli Balık 600 g beyaz etli balık (ayıklanıp, kuşbaşı doğranmış) 2,5 cm boyunda taze zencefil (kabuğu soyulup ince doğranmış) 1 tatlı kaşığı toz zencefil 500 g siyah Çin fasulyesi (8 saat üstünü örtecek kadar suda bekletilip, süzdürülmüş) 2 soğan (doğranmış) 4 diş sarımsak (2'si dövülmüş, 2'si ince kıyılmış) 1 çubuk tarçın (4 parçaya kırılmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1/4 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1/2 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 3 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış) Siyah Çin fasulyeleri, soğanlar, zencefil, dövülmüş sarımsaklar, tarçın çubuğu parçaları ve karabiberin yansını bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() Fasulyelerin pişme süresinin bitimine yaklaşık 5 dakika kala, kalın dipli bir tavaya zeytinyağını koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çin fasulyelerinin piştiği tenceredeki tarçın çubuğu parçalarını delikli kaşıkla alarak, atın ![]() ![]() ![]() NOT:ÇİN MUTFAĞININ GELENEKSEL YEMEKLERİNDEN OLAN ZENCEFİLLİ BALIK, BULUNMAYAN SİYAH ÇİN FASULYESİ YERİNE BARBUNYA FASULYESİ, TAZE ZENCEFİL YERİNE DE TOZ ZENCEFİL KULLANILARAK HAZIRLANABİLİR ![]() |
![]() |
![]() |
|