Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, tarifi, zencefilli

Zencefilli Balık Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Balık Tarifi



Zencefilli Balık

600 g beyaz etli balık (ayıklanıp, kuşbaşı doğranmış)
2,5 cm boyunda taze zencefil (kabuğu soyulup ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı toz zencefil
500 g siyah Çin fasulyesi (8 saat üstünü örtecek kadar suda bekletilip, süzdürülmüş)
2 soğan (doğranmış)
4 diş sarımsak (2'si dövülmüş, 2'si ince kıyılmış)
1 çubuk tarçın (4 parçaya kırılmış)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
3 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış)

Siyah Çin fasulyeleri, soğanlar, zencefil, dövülmüş sarımsaklar, tarçın çubuğu parçaları ve karabiberin yansını bir tencereye koyun Fasulyelerin üstlerini 4 cm örtecek kadar su ekleyip, tencereyi orta ateşe oturtarak, fasulyeleri 10 dakika kaynatın Su yüzeyinde biriken köpükleri alıp attıktan sonra, ateşi kısın, tuz ve limon kabuğu rendesini ekleyerek, fasulyeleri iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 1,5-2 saat) pişirin
Fasulyelerin pişme süresinin bitimine yaklaşık 5 dakika kala, kalın dipli bir tavaya zeytinyağını koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın Yağ kızınca balıkları koyup, üstlerine kalan karabiberi serpin 1 tatlı kaşığı zencefil, kıyılmış sarımsaklar ve tarçını ekleyip, sık sık karıştırarak, kuşbaşı balık etlerini 3 dakika pişirin Limon suyunu ekleyip, sık sık karıştırarak, pişirmeyi sürdürün Taze soğanları ekleyip, karıştırdıktan sonra, tavayı ateşten alarak, bir kenara bırakın
Çin fasulyelerinin piştiği tenceredeki tarçın çubuğu parçalarını delikli kaşıkla alarak, atın Tencereyi ateşten alıp, fasulyeleri düz bir servis tabağına döşeyin Üstlerine balıklı karışımı aktarıp, servis yapın

NOT:ÇİN MUTFAĞININ GELENEKSEL YEMEKLERİNDEN OLAN ZENCEFİLLİ BALIK, BULUNMAYAN SİYAH ÇİN FASULYESİ YERİNE BARBUNYA FASULYESİ, TAZE ZENCEFİL YERİNE DE TOZ ZENCEFİL KULLANILARAK HAZIRLANABİLİR

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.