Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, kıyma, simitli, tarifi

Simitli Kıyma Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Simitli Kıyma Kebabı Tarifi



Simitli Kıyma Kebabı Tarifi

Malzeme
Duru Köftelik Bulgur 1 su bardağı
Su 1/2 su bardağı
Soğan 1 orta boy
Sarımsak 3 diş
Kırmızı taze biber 1 orta boy
Kıyma (orta yağlı) 2+1/2 su bardağı
Nane 1 tatlı kaşığı
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Pul biber 1 tatlı kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Porsiyon Adedi: 6



YAPILIŞI
Bulgur geniş bir kap içinde sıcak su ile yumuşayıncaya kadar (30 dakika) ıslatılır Diğer taraftan soğan ve sarımsaklar soyulur ve yıkanır Soğan rendelenir Sarımsaklar çok ince kıyılır yada ezilir Kırmızı biber yıkanır, çekirdekleri temizlenir ve çok ince kıyılır Bulgura kıyma, soğan, sarımsak, kırmızıbiber, nane, pulbiber, karabiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur Şişlere bütün olarak geçirilerek ızgarada pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır (Halıcı 1991)

NOT: Gaziantep yöresinde yaygındır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.