![]() |
Etli Köfte Tarifi ( Videolu ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Köfte Tarifi ( Videolu )Etli Köfte Tarifi ( Videolu ) "Etli Köfte" ama isterseniz önce malzeme listesine gözatalım yarım kilo kuzu kuşbaşı 2 adet haşlanmış patates 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz kızartmak için; sıvıyağ üzeri için; galeta unu 1 adet yumurta ilk işlem olarak etlerimizi haşlıyoruz kuşbaşı etimizi daha da ufak olarak kestik şimdi tencereye aktarıyoruz, biz düdüklü tencere kullanıyoruz normal tencerede de haşlayabiliriz üzerini 1 parmak geçecek kadar suyla dolduruyoruz ve kapağını kapatıyoruz pim çıktıktan sonra, 10 dakika daha kısık ateşte pişireceğiz evet etimizi haşladık, bir süzgece çıkardık ![]() ![]() ![]() ve soğuttuk şimdi diğer işlemleri yapalım, sonra malzemeleri birleştireceğiz 2 adet haşlanmış patatesimizi rendeliyoruz şimdi etlerimizi ilave ediyoruz tuzumuzu ![]() ![]() ![]() karabiberimizi ![]() ![]() ![]() arzu ederseniz kimyon da ilave edebilirsiniz ve son olarak yumurtayı şimdi yoğurmaya başlıyoruz köfte harcımız bütünleşti, şimdi normal alışık olduğumuz köfteden biraz daha büyük ![]() ![]() ![]() parçalar alıyoruz, oval ve yassı köfteler yapıyoruz önce çırptığımız yumurtaya batırıyoruz ![]() ![]() ![]() ardından galeta ununa ya da ekmek kırıntısına buluyoruz ve hepsini yaptıktan sonra kızartacağız tavayı ateşe yerleştirdik çok derin olmayacak, çok sığ da olmayacak ![]() ![]() ![]() ayçiçek yağımızı tavamıza bıraktık kısa süre ısınmasını bekliyoruz ve köftelerimizi tek tek bırakıyoruz biraz daha ısınmasında fayda var artık köftelerimizi atabiliriz, tamamen ısındı köftelerimizin bir yüzü kızardı, artık çevirebiliriz çok fazla kızarmayacak, bu ölçü yeterli artık iki yüzü kızaran köftelerimizi yağdan alıyoruz gördüğünüz gibi yapımı çok kolaydı "Etli Köfte" yaptık en kısa sürede deneyeceğinize eminim şimdiden Afiyet Olsun! |
![]() |
![]() |
|