Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
filetosu, sığır, tarifi

Sığır Filetosu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sığır Filetosu Tarifi



Sığır Filetosu Tarifi

1,5 kg'lık sığır filetosu

350 gr yeşil zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)

15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1/2 kahve kaşığı karabiber

Zeytinler çok tuzlu ise küçük bir kaba koyup, üstlerini kaynar suyla örterek, 5 dakika bir kenarda bekletiniz

Tereyağı ve zeytinyağı büyük bir tavada, orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca eti tavaya koyup, her iki yanını 7'şer dakika, kahverengileşene kadar kızartınız Etin yağlı kısmını alta getirip, tuzu ve biberi serpiniz Tavanın ağzını bir kapak ya da alüminyum kağıtla örtüp, eti 15 dakika pişiriniz Zeytinleri ekleyip, 15 dakika daha pişirdikten sonra, tavayı ateşten alınız Eti dilimleyerek bir servis tabağına döşeyip, servis ediniz

Not: Lezzetli bir İtalyan yemeği olan italyan usulü sığırı, patates püresi ve yeşil salatayla servis edebilirsiniz (Etin çok iyi pişmiş olmasını isterseniz, zeytinleri eklemeden önce 15 dakika yerine 30 dakika pişirmek gerekir)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.