![]() |
Avusturya Usulü Sığır Haşlaması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya Usulü Sığır Haşlaması TarifiAvusturya Usulü Sığır Haşlaması Tarifi 2 kg sığır döşü 10 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 havuç (kazınıp, ikiye bölünmüş) 3 sap maydanoz 1 çorba kaşığı kereviz rendesi 1 pırasa (yıkanıp, püskülleri ve yeşil yapraklarının uç kısmı kesilmiş) 1 defne yaprağı 6 tane-karabiber 100 gr sığır ciğeri (zarı alınmış) Büyük boy bir tencereye su, tuz, havuç, maydanoz, kereviz, pırasa, defne yaprağı ve tane karabiberleri koyup kaynatınız ![]() ![]() ![]() Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağı yarı açık olarak 2 saat ağır ateşte pişiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Sığır haşlamasını, yanında kırmızı lahana püresi ile ya da haşlanmış patatesle servis edebilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|